En tyngdedyne kan være løsningen, hvis du bruger lang tid på at falde i søvn, har tendens til at vågne mange gange i løbet af natten eller vågner uden at føle dig frisk.

Værdien af en god nats søvn er uvurderlig, og derfor er vi både glade for og stolte af at kunne hjælpe vores kunder med at sikre en bedre nattesøvn gennem vores tyngdedyner. En dyne med tyngde fra ella sleep omfavner din krop og giver dig den ro og tryghed, der skal til, for at du kan komme helt ned i gear ved sengetid. 

Tyngdedyne til voksne

Alt for mange voksne sover ikke godt om natten. Det vil vi gøre noget ved. Med en tyngdedyne kommer du dine søvnproblemer til livs.

Læs mere

Tyngdedyne til børn

Uro eller uvane? Hjælp dit barn af med dårlige nætter med en tyngdedyne til børn.

Læs mere

Tyngdedynen sikrer ro og afslapning i en travl hverdag

I en hverdag, hvor der skal jongleres med både arbejde, indkøb, madlavning, rengøring og andre praktiske gøremål, kan det være svært at finde tid til at slappe af og få opladet batterierne. Ligeledes kan det være svært at slappe af, når tiden endelig er til det. 

Oplever du også, at du kan have svært ved at finde ro om aftenen inden sengetid, og føler du, at du har fulgt alle de gode råd, der findes derude? Så er det måske nu, at du skal prøve en tyngdedyne fra ella sleep.

Vores tyngdedyne giver en rar og omfavnende følelse, der er med til at sikre ro og afslapning. Denne følelse kan mere konkret være med til at gøre det lettere for dig at falde i søvn, så du kan vågne frisk og veludhvilet næste dag. 

Tyngden fra tyngdedynen stammer fra de bittesmå glaskugler, der måler 0,8 mm i diameter, og som er syet ind i de mange små lommer, der måler 10 x 10 cm. Vægten fra tyngdedynen fordeler sig – takket være de mange små lommer – jævnt på kroppen og vil derfor efterlade dig med en rar og tryg fornemmelse indeni. 

Tag din dyne med dig ud i verden (brug den medfølgende taske)

En kugledyne fra ella sleep kan med fordel bruges hver nat – inkl. de nætter, hvor du ikke sover hjemme.

Har du planlagt at skulle en tur i sommerhus, på hotel eller på en anden udflugt eller ferie, så tag din kugledyne med dig ud i verden. Dette kan du gøre uden problemer, da der med den bestilte tyngdedyne medfølger en flot og praktisk taske til opbevaring og transport af dynen. 

Hvad end du derfor transporterer dig via bil, bus, cykel eller tog, kan du nemt tage din tunge dyne med dig.  

Tyngdedyner til børn og voksne hos ella sleep

Alle der kan få glæde af en god tyngdedyne skal have muligheden for at eje en. 

Derfor forhandler vi tyngdedyner til både voksne og børn i en bred aldersgruppe i mange størrelser og vægtklasser. 

Ønsker du derfor at gøre noget godt for dig selv og dine børn, så kan du på vores webshop købe tyngdedyner til hele familien. På den måde kan alle familiens medlemmer få glæde af de gavnlige effekter, som en tyngdedyne fra ella sleep byder på. 

Som udgangspunkt kan en dyne med tyngde bruges af alle – inkl. personer, der lider af ADHD, autisme, stress, angst, depression og andre lidelser. Tal evt. med din læge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er en god idé for dig at bruge en tung dyne. 

Tyngdedyner til juniorer og børn

Vi forhandler tyngdedyner til de små i familien – dog udelukkende til børn fra 3 år og opefter. 

Juniorer og børn har om nogen brug for en god nats søvn, og for at imødekomme dette skal der naturligvis være skabt de mest optimale rammer for en god nattesøvn. En af måderne, hvorpå man kan give barnet ekstra tryghed og ro ved sengetid, er ved at forære barnet en dyne med tyngde. 

Der findes efterhånden rigtig mange små og store børn, der med stor glæde sover med en tung dyne hver nat, og som har gjort det i mange år. 

En tyngdedyne kan gøre en stor forskel for dit barn og dets velvære, men skulle effekten mod forventning ikke være som ønsket, så kan tyngdedynen nemt returneres. Mere om dette længere nede. 

Tyngdedynerne vil som hovedregel kunne bruges af alle børn over tre år – både børn med og uden diagnoser. Dynerne bliver bl.a. anvendt af børn, der lider af ADHD, autisme og angst. 

Værd at vide om vores tyngdedyner til børn:

  • Størrelse: 100 x 140 cm.
  • Vægt: 2 eller 3 kg. (vælg ved bestilling) 
  • Alder: 3 år og opefter

Tyngdedyner til voksne og ældre

Begejstringen for tyngdedyner er ikke kun stor hos samfundets mindste, men også blandt de voksne og de ældre. 

Vores tyngdedyner egner sig som nævnt ikke til børn under 3 år, men til gengæld er der ingen øvre aldersgrænse. Med andre ord kan du ikke blive for gammel til at bruge en dyne med tyngde. 

Voksne kan, nøjagtigt ligesom børn, have svært ved at finde ro og tryghed ved sengetid, og netop her kan en dyne med tyngde sandsynligvis være en god hjælp. En tyngdedyne kommer med en tyngde og et tryk, der skaber positive følelser i kroppen. Følelser, der gør det lettere at falde i søvn. Vægten fra dynen er bl.a. med til at udløse serotonin, hvilket bevirker, at du lettere kan slappe af og sove godt om natten. (Kilde)

Blandt voksne er der bl.a. stor efterspørgsel på tyngdedyner blandt personer, der lider af diagnoser som ADHD, autisme, angst og depression. Ligeledes er der mange vokser, der lider af stress, der sover med en dyne med tyngde, da dynen er med til at reducere kroppens produktion af stresshormonet kortisol.

Uanset om du døjer med noget bestemt eller blot ønsker at opnå en bedre nattesøvn, kan en tyngdedyne hjælpe dig godt på vej.

Værd at vide om vores tyngdedyner til voksne og ældre:

  • Størrelse: 140 x 200 og 140 x 220 cm. (vælg ved bestilling)
  • Vægt: 5, 7, 9, 11 og 13 kg. (vælg ved bestilling) 

Det skal din tyngdedyne veje

En tyngdedyne skal helst ikke være hverken for let eller for tung. Er den for let, så har dynen sjældent den optimale effekt, og er den for tung, så kan det være ubehageligt at ligge med dynen over sig. 

Men hvad gør jeg så for at sikre mig den rigtige dyne med tyngde?

Du følger blot en simpel tommelfingerregel, der går på, at din tyngdedyne skal veje 8-12 % af din kropsvægt. Er du derfor bekendt med, hvad du vejer på nuværende tidspunkt, så kan du hurtigt finde en dyne med tyngde, der passer til dig. Vi forhandler desuden ikke dobbeltdyner, så ønsker både du og din partner en tung dyne, så skal der købes to dyner. 

Eksempelvis skal du vælge en 5 kg. tung dyne, hvis du vejer 50 kg. Vejer du 130 kg., så skal du vælge en 13 kg. tung dyne. Vejer du tværtimod 80 kg og valget står mellem 7 og 9 kg., så gå efter en lettere vægt, hvis du ikke har sovet med en tung dyne før.

Opsummeret: Tyngdedynen skal have en vægt svarende til 8-12 % af din kropsvægt. 

ella sleep garanterer for kvaliteten og yder 101 nats fuld returret

Hos ella sleep sender vi kun kvalitetsrige tyngdedyner ud af døren. Vi kan stå 100 % inde for kvaliteten af vores tyngdedyner, og derfor tilbyder vi udvidet returret. 

Mere konkret tilbyder vi 101 nats fuld returret. Du har dermed masser af nætter (ja, helt op til 101 nætter) til at mærke efter, om du er glad for den dyne, du har købt hos os.   

Tyngdedyner uden raslen

Det er ingen hemmelighed, at vores tyngdedyner er propfyldte med bittesmå glaskugler, der måler 0,8 mm i diameter, men bare rolig: Disse glaskugler rasler eller støjer ikke – heller ikke når du vender og drejer dig. Faktisk er vores tyngdedyner 100 % støjfrie.

For at sikre en god og uforstyrret nattesøvn, så er det vigtigt, at man ikke bliver forstyrret af hverken raslen eller andre generende lyde. Derfor har vi sørget for, at vores tyngdedyner er opbygget i små sektioner, der ikke tillader glaskuglerne at bevæge sig fra side til side. 

Vi tilbyder også tilkøb af betræk til tyngdedyner

Skal du gøre din nattesøvn ekstra god og komfortabel, så kan det være oplagt at sætte prikken over i’et ved at forsyne tyngdedynen med et blødt og lækkert betræk. Et sådant betræk kan vi selvfølgelig tilbyde hos ella sleep.

Et betræk fra os vil ikke kun have en positiv indvirkning på din komfort, men vil også skåne din tyngdedyne for unødigt slid og snavs. Der er altså mange gode grunde til at tilkøbe et betræk. 

Vores tyngdedyner kan bruges året rundt

En tung dyne egner sig ikke kun til visse årstider. Tyngdedynen kan naturligvis bruges hele året rundt, så hvad end du savner tryghed og afslapning om sommeren eller vinteren, så hop under din tyngdedyne og nyd en god nats søvn. 

Tyngdedynen giver din krop nogle rigtig gode forudsætninger for at slappe af, og de anvendte materialer og disses egenskaber sørger for, at du hverken har det for varmt eller koldt om natten. 

Har du brug for en tyngdedyne med ekstra længde?

De færreste mennesker klager over, at deres dyne er for lang, men til gengæld kan en dyne godt blive for kort, så fødderne stikker ud fra dynen. Dette har vi selvfølgelig en løsning på; vi forhandler nemlig tyngdedyner med ekstra længde. 

Er du højere end gennemsnittet, og har du derfor brug for en kugledyne, der tager højde for dette, så vælg med fordel størrelsen 140 x 220 cm. 

Bestil din nye tyngdedyne i dag og få den leveret inden for få dage

Er du overbevist om, at en dyne med tyngde er en god investering? Og kan du derfor slet ikke vente med at tage din nye dyne i brug?

I givet fald kan du glæde dig over, at vi tilbyder hurtig – og gratis – levering til hele landet. Afgiver du en bestilling i dag, vil vi som hovedregel kunne levere tyngdedynen i løbet af få hverdage. Der går derfor ikke længe, inden du kan smide dig i sofaen eller i sengen med din spritnye kugledyne fra ella sleep. 

Er du i tvivl om noget? Vores kundeservice kan hjælpe dig 

Har du spørgsmål til tyngdedynens effekt, størrelse, indhold eller noget helt fjerde, så skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte os. Vores søde kundeserviceteam sidder klar til at besvare din henvendelse. 

Hvad siger forskningen om anvendelse af tyngdedyner?

Hvilken effekt har en kugledyne reelt? Svaret kan afhænge af, hvem du spørger, da nogle brugere oplever større og bedre effekt end andre. For at blive klogere på effekten er det oplagt at undersøge, hvad man har fundet ud af gennem forskning.

Der findes mange studier verdenen over, hvor undersøgelser og eksperimenter viser, at det kan gavne rigtig mange mennesker at sove med en kugledyne. Forskning har bl.a. vist, at dyner med tyngde kan gøre en forskel for personer, der lider af søvnløshed. Det hænger bl.a. sammen med, at trykket fra dynen kan få kroppen til at udskille mere serotonin.  

Se eksempler på undersøgelser af og forskning omkring brug af dyner med tyngde:

  • Svensk forsøg: Et forsøg, foretaget af den svenske forsker Gaby Badre, viste for år tilbage, at brugen af en tung dyne kan hjælpe mod søvnløshed. I forsøget skulle 31 patienter med langvarige søvnproblemer sove under først en almindelig dyne i to uger og derefter under en tung dyne i to uger. Resultatet var, at over halvdelen af patienterne oplevede en positiv effekt – forsøgspersonerne sov længere og var mindre urolige i løbet af natten. 
  • Svensk forskning: I 2020 opdagede et hold svenske forskere, at tyngdedyner gavner søvnkvaliteten hos personer med svær depression, angst og ADHD. I undersøgelsen fik 120 personer enten en let eller en tung dyne. Allerede efter fire uger rapporterede de personer, der brugte kugledynerne, færre søvnproblemer, mindre træthed om dagen, mindre depression og angst.
  • Undersøgelse i 2020: I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2020, fik 28 personer med søvnproblemer tildelt tyngdedyner til brug om natten. De rapporterede forbedring i deres søvnkvalitet, kunne falde hurtigere i søvn og sov hele natten igennem efter at have brugt disse dyner i 6 uger.
  • Anerkendes som et hjælpemiddel af Ankestyrelsen – Personer med varigt psykisk eller fysisk nedsat funktionsevne har mulighed for at få støtte til hjælpemidler, herunder tyngdedyner/kugledyner. I flere sager har Ankestyrelsen vurderet, at en tyngdedyne kan hjælpe personer, der har forskellige psykiske eller fysiske udfordringer.   

Forskning kan give dig en fornemmelse af, om brugen af en tyngdedyne vil kunne medvirke til bedre søvn og trivsel for dig, hvis du lider af eksempelvis ADHD, autisme, stress eller angst. Mange andre danskere med disse lidelser anvender en dyne med tyngde, og du kan vælge at gøre det samme. Har dynen ingen effekt, kan du returnere den uden problemer og omkostninger.