En tung dyne, der også går under navnene kugledyne og tyngdedyne, kan være netop dét, der skal til, for at du kan finde ro ved sengetid, og for at du kan sove hele natten uden afbrydelser. 

Oplever du netop problemer med at slappe af om aftenen og/eller natten, og påvirker det din søvnkvalitet på negativ vis, så forkæl dig selv med en kvalitetsrig og komfortabel dyne fra ella sleep.

En tyngdedyne skaber et jævnt og behageligt tryk på kroppen, der følelsesmæssigt bedst kan beskrives som at få et stort kram. Dynen byder på en omfavnende effekt, der giver en rar og beroligende fornemmelse i kroppen, hvilket gør det lettere for dig at komme helt ned i gear og få en god nats søvn.

Tyngdedyne til voksne

Alt for mange voksne sover ikke godt om natten. Det vil vi gøre noget ved. Med en tyngdedyne kommer du dine søvnproblemer til livs.

Læs mere

Tyngdedyne til børn

Uro eller uvane? Hjælp dit barn af med dårlige nætter med en tyngdedyne til børn.

Læs mere

En tung dyne kan skabe mere ro og tryghed i hverdagen

Forstår du også værdien af en god nats søvn? Så prøv den tunge dyne fra ella sleep, der sender dig trygt afsted til drømmeland og sørger for, at du vågner frisk og veludhvilet morgenen efter.

Alle mennesker – børn såvel som voksne – har brug for at slappe af og sove godt, og her kan vores tyngdedyne være et værdifuldt bidrag. 

Dynen omfavner din krop og gør dig tryg og er således med til at skabe nogle gode rammer for en god og uforstyrret nattesøvn. At bruge vores tunge dyne kan dermed være vejen til bedre velvære og mere overskud i hverdagen. Lyder det som sød musik i dine ører, så bestil din tyngdedyne i dag. 

Tyngdedynen fra ella sleep er fyldt med meget bittesmå glaskugler, der måler 0,8mm i diameter, og det er disse glaskugler, der er med til at give dynen dens tyngde og dermed positive effekt. Tyngden fra dynen bevirker, at der bliver udskilt mere serotonin fra hjernen, hvilket gør at kroppen slapper mere af. 

De bittesmå glaskugler er fordelt og syet ind i afgrænsede sektioner, der måler 10 x 10 cm. Formålet med dette er at skabe ligevægt og dermed et jævnt og behageligt tryk. Desuden er det med til at sikre, at den tunge dyne ikke rasler eller larmer, når du vender dig i løbet af natten. 

Bemærk: Tunge dyner kan også bruges af personer med diagnoser som ADHD, autisme, stress, angst og depression (mere om dette længere nede)

Tunge dyner til voksne

En af de bedste investeringer, man kan gøre sig som voksen, er at investere i sin søvn og sit velvære. 

Kan du nikke genkendende til ovenstående, så har du måske også fået øjnene op for, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt at købe og bruge en tung dyne. 

Hos ella sleep har vi netop fornøjelsen af at udvikle tunge dyner til voksne. Disse forhandler vi i forskellige størrelser og vægtklasser, hvorfor vi helt sikkert også har den rette dyne til dig og/eller din bedre halvdel.

Vores tyngdedyner forhandles i størrelserne 140 x 200 og 140 x 220 cm.

Vægten på dynen kan du vælge mellem følgende:

 • 5 kg.
 • 7 kg.
 • 9 kg.
 • 11 kg.
 • 13 kg. 

For optimal effekt skal du vælge en dyne, der modsvarer omkring 8-12 % af din kropsvægt. Du kan angive den ønskede størrelse og vægt ved bestilling. 

Tunge dyner til børn 

Hos ella sleep gør vi os ikke kun i salg af tunge dyner til voksne. Vi tilbyder naturligvis også tunge dyner til børn – ligeledes i enestående kvalitet og med mange gode egenskaber. 

Er du forælder til et barn, der ofte ligger lysvågen om natten, og som måske også bruger lang tid på at falde til ro om aftenen, så har vi løsningen; en tung dyne. Vores tunge dyne kan bruges af både små og store børn – fra 3 år og opefter. Dynen omfavner barnets krop, hvilket giver en uvurderlig ro og tryghed hos barnet. 

På vores webshop kan du nemt og sikkert bestille en børnevenlig tyngdedyne, der i forhold til både vægt og størrelse egner sig til familiens mindste. En dyne med tyngde kan gøre en mærkbar forskel for urolige børn, så dit barn vil helt sikkert også blive glad for en sådan dyne, hvis dit barn viser tegn på uro ved sengetid. 

Vores tunge dyne til børn sælges kun i én størrelse, nemlig 100 x 140 cm.

Vægten på dynen kan du vælge mellem følgende:

 • 2 kg.
 • 3 kg.

Endnu en gang anbefaler vi at vælge en tyngdedyne, der vægtmæssigt svarer til 8-12 % af dit barns kropsvægt. 

Tunge dyner bruges af børn og voksne med og uden diagnoser

Købet af en dyne med tyngde er en fantastisk investering for de fleste, da de oplever en bedre nattesøvn, hvilket giver mere overskud i hverdagen.

Vil du gerne investere i din søvn og dit helbred? Så kan du bestille vores kugledyne i dag. Vi forhandler dynen til børn og voksne med og uden diagnoser. Lider du af en diagnose såsom ADHD, autisme, stress, angst eller depression, så kan du snakke med din læge om, hvorvidt det kunne give mening at investere i en kugledyne. 

Forskning fortæller også, at kugledyner hjælper med søvnbesvær:

 • Svensk forsøg: Et forsøg, foretaget af den svenske forsker Gaby Badre, viste for år tilbage, at brugen af en tung dyne kan hjælpe mod søvnløshed. I forsøget skulle 31 patienter med langvarige søvnproblemer sove under først en almindelig dyne i to uger og derefter under en tung dyne i to uger. Resultatet var, at over halvdelen af patienterne oplevede en positiv effekt – forsøgspersonerne sov længere og var mindre urolige i løbet af natten. 
 • Svensk forskning: I 2020 opdagede et hold svenske forskere, at kugledyner gavner søvnkvaliteten hos personer med svær depression, angst og ADHD. I undersøgelsen fik 120 personer enten en let eller en tung dyne. Allerede efter fire uger rapporterede de personer, der brugte kugledynerne, færre søvnproblemer, mindre træthed om dagen, mindre depression og angst.
 • Undersøgelse i 2020: I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2020, fik 28 personer med søvnproblemer tildelt kugledyner til brug om natten. De rapporterede forbedring i deres søvnkvalitet, kunne falde hurtigere i søvn og sov hele natten igennem efter at have brugt disse dyner i 6 uger.
 • Anerkendes som et hjælpemiddel af Ankestyrelsen – Personer med varigt psykisk eller fysisk nedsat funktionsevne har mulighed for at få støtte til hjælpemidler, herunder kugledyner. I flere sager har Ankestyrelsen vurderet, at en tyngdedyne kan hjælpe personer, der har forskellige psykiske eller fysiske udfordringer.   

Gratis taske medfølger

Hvad end du køber en tung dyne til dig selv og / eller dit barn, så følger der en flot, gratis taske med i købet – én taske pr. dyne. 

Denne praktiske taske gør det ikke kun let at opbevare dynen, hvis der er dage eller perioder, hvor du ikke bruger din tunge dyne. Tasken muliggør også, at du kan tage dynen med dig, når du skal sove ude. Dermed kan du sove fantastisk ude såvel som hjemme. 

Tilkøb et betræk for ekstra komfort

Vi kan varmt anbefale at tilkøbe et betræk til dynen, idet betrækket er med til at øge komforten yderligere, ligesom det kan være med til at sikre en bedre hygiejne. 

Hos ella sleep kan du naturligvis købe et betræk, der størrelsesmæssigt passer til vores tyngdedyner. 

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage (101 nats fuld returret)

Vi har svært ved at forestille os, at du ikke vil blive lykkelig for din nye tyngdedyne, men skulle det modsatte vise sig, så har du naturligvis ret til at fortryde.

Med vores tunge dyne håber vi, at vi kan være med til at give dig mere ro i hverdagen og en bedre nattesøvn. Denne effekt har tyngdedynen på rigtig mange børn og voksne, men oplever du ikke den effekt, som du havde håbet på og forventet, kan du nemt og uden spørgsmål returnere dynen.

Hos ella sleep tilbyder vi nemlig hele 101 nats fuld returret.

Lider du af en diagnose som ADHD, autisme, stress, angst eller depression, og vil du gerne teste, om en dyne med tyngde vil kunne gøre en forskel for dig og dit velbefindende? Så kan du prøve vores dyne i 101 nætter. 

Vi tilbyder gratis levering af tunge dyner til hele landet

Leveringen af en tung dyne koster 0 kr. hos os.

Vi leverer desuden til hele landet i løbet af få hverdage. 

Tunge dyner kan bruges året rundt

En tung dyne er ikke en dyne, der kun kan bruges om sommeren eller kun om vinteren. 

Vores tunge dyne kan selvfølgelig bruges hele året rundt. 

Grundet den kompromisløse materialesammensætning kan du forvente at få leveret en tyngdedyne, der regulerer temperaturen og sørger for, at du føler dig godt tilpas hver nat året rundt. Tyngdedynen er tilpas varm til, at du hverken vil svede om sommeren eller fryse om vinteren.